logo
lijn

Begroting tandarts en tandtechniekkosten


De prijzen voor tandheelkundige behandelingen zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) vastgesteld.

Tandheelkundige behandelingen bestaan vaak uit verschillende onderdelen. Zo kan er sprake zijn van een verdoving bij een behandeling, extra isolatie, tussenlagen en/of worden er techniekkosten gemaakt. Het is daarom verstandig om voor duurdere behandelingen vooraf een begroting te vragen, zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Voor behandelingen boven de 250 euro zijn aanbieders van mondzorg verplicht u een gespecificeerde begroting te geven. Als u er om vraagt zijn mondzorgverleners ook bereid om een begroting te maken bij kleinere behandelingen.

Ps. een begroting is geen offerte. Een tandheelkundige behandeling en dus ook de declaratie hiervan kan afwijken van de begroting wanneer de behandeling hierom vraagt. De tandarts zal dit met u bespreken.

Wij zorgen voor een gezond gebit!

Belangrijke informatie:


tarieven

Alle tandarts tarieven 2023

De tandartstarieven zijn qua structuur en omschrijving behoorlijk gewijzigd in 2022. Bezoek de website van Vergelijkmondzorg voor alle informatie

bezoek de website
tandtechniek

Tarieven Tandtechniek

Het document bevat de meest voorkomende behandelingen in onze praktijk

Tarieven tandtechniek
verzekering

Tandartsverzekering

VergelijkMondzorg kijkt elk jaar kritisch naar de veranderingen van de zorgverzekeringen en in het bijzonder de tandartsverzekeringen. Op deze pagina leest u dan ook alles wat u moet weten om een goede afweging te maken welke tandartsverzekering nu voor u de juiste is.

Tandarts Verzekering
verzekering

Orthodontie voor volwassenen

Verwacht niet te veel van zorgverzekeraars voor vergoeding van orthodontie voor volwassenen in 2022. U leest alles over
dit onderwerp op deze pagina van VergelijkMondzorg

Orthodontie


lijn